Bike in Tweed 2022 Affisch

Affischen för BIT 2022 har vår eminente och duktige medlem Carl-Fredrik Ekström gjort åt oss.
Nedan följer en liten skrivelse om hur arbetet har gått till, och kika gärna på Carl-Fredriks övriga arbetet. Han är en riktigt duktig konstnär som förtjänar all uppmärksamhet han kan få!

http://www.carlfredrikekstrom.se/

Väl mött!

”Det behövdes en affisch till årets jubileums-Bike in Tweed. Thomas och jag bollade idéer fram och tillbaka och till slut fastnade vi för en gammal affisch från 1934 att utgå ifrån. Någon av tidens parader med folkhälsa och ekonomi i fokus. Den visade sig vara bra att jobba med, i stort sett bara texten är utbytt. Eftersom förlagan var en lågupplöst skärmdump från nätet blev det en del datorarbete för att höja bildkvalitén. Det kändes viktigt att försöka bibehålla en del av den handgjorda känslan som ursprungsaffischen hade.  Ett stadshustorn lades in för att skapa stockholmsanknytningen vilket fick den trevliga bieffekten att siffran tio bildades av tornet och den befintliga röda cirkelformen i bilden.

Carl-Fredrik Ekström”